Garantie

Produsele noastre sunt atent selectionate de la diversi producatori internationali care dispun de certificarile de calitate necesare. Toate produsele din metale pretioase comercializate de esteemedlondon.com  sunt verificate de ANPC DMP si marcate (în conformitate cu legislația în vigoare) cu marca noastra de responsabilitate si cu marca Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor - Direcția pentru Metale Prețioase, garantandu-se astfel calitatea metalului pretios utilizat. Aceste produse se livreaza impreuna cu un certificat ce confirma faptul ca produsele noastre sunt din metalul pretios specificat si indeplinesc parametrii si cerintele de calitate in conformitate cu normele in vigoare. 

Marea majoritate a bijuteriilor din argint 925 comercializate de noi sunt placate cu rodiu sau cu aur galben / roz. Datorita duritatii sale foarte ridicate, rodiul este folosit la placarea altor metale pretioase pentru a le conferi protectie la uzura si un aspect stralucitor. 

Esteemedlondon.com garanteaza remedierea viciilor ascunse de fabricatie si neconcordanta cu caracteristicile bijuteriei comandate, timp de 30 de zile, excluzand daunele cauzate de accidente, lipsa de ingrijire, purtarea neadecvata sau nerespectarea conditiilor de utilizare si pastrare a bijuteriilor din metale pretioase prezentate mai jos. 

Pentru a proteja cat mai bine si a prelungi durata de viata a bijuteriilor din argint si alte metale pretioase, este necesar sa urmati recomandarile de mai jos: 

 • Evitati contactul bijuteriilor cu apa, detergenti, produse cosmetice si chimice sau corozive, pentru a evita patarea/decolorarea si/sau dezlipirea pietrelor (cristalele Swarovski elements, pietre semipretioase, perle etc.) si deteriorarea metalului pretios. Bijuteriile din metale pretioase pot fi afectate daca intra in contact cu sprayurile cosmetice sau cu orice alt produs petro-chimic. Materialele de natura organica: cristale, pietre semipretioase, perle, coral, scoici, sidef sunt sensibile la produsele cosmetice si petro-chimice.
 • Feriti bijuteriile de lovituri, deschideti cu delicatete bratarile, cerceii, colierele, lanturile, etc.
   
 •  Bijuteriile nu se vor purta in timpul unor activitati fizice de contact sau care au ca rezultat transpiratia abundenta, pentru a se evita zgarierea stratului de suprafata, dezlipirea/desprinderea pietrelor/partilor sau indepartarea stratului de suprafata al bijuteriei. 
 • Nu purtati bijuteriile in timpul somnului, pentru a evita deteriorarile sau ranirile.
   
 • Pentru ingrijirea bijuteriilor si pastrarea stralucirii acestora va recomandam sa utilizati un material textil moale, special pentru curatarea acestora si in nici un caz nu utilizati solventi sau substante chimice.  

 

 • De asemenea, nu folositi parfumuri sau spray fixativ in vecinatatea bijuteriilor.

 

 

 • Nu pastrati bijuteriile in aer liber, intr-un mediu umed, in cutii de carton, pungi de hartie sau de lemn - lemnul, stejarul in special, contine un acid care ii grabeste ingalbenirea, ci doar in saculeti de bumbac, individual, la loc uscat.
 • Nu lipiti pietrele cazute cu adeziv tip “super glue / picatura” sau orice alt tip. 

   
 • In cazul inelelor reglabile, largirea sau stramtarea acestora trebuie realizata cu grija si gradual, pe un fus, astfel incat deformarea metalului sa se faca pe toata circumferinta inelului (in caz contract exista riscul de fracturare).


In cazul caderii pietrelor din componenta bijuteriei in perioada de garantie, esteemedlondon.com va fixa pietrele intr-un termen rezonabil (numai in situatiile in care acest lucru nu este imputabil cumparatorului) dar nu isi asuma raspunderea pentru pierderea acestora. In cazul pierderii pietrelor, pentru a repara bijuteria, va fi necesar sa achitati contravaloarea noilor pietre. 

In perioada de garantie, in cazul in care aveti o reclamatie si doriti sa trimiteti un produs pentru reparatie, va rugam sa va asigurati ca produsul este trimis in ambalajul original (sau intr-un ambalaj comparabil ca protectie antisoc/rezistenta) impreuna cu factura /bonul fiscal si certificatul de garantie. 

Orice reparatie la produsele aflate in termenul de garantie se va efectua in mod gratuit sau se va inlocui produsul, in conditiile OG nr.21/1992 revizuita, daca se confirma faptul ca un defect de material sau de manopera a reprezentat cauza unei asemenea deteriorari, mai degraba decat utilizarea necorespunzatoare a produsului de catre cumparator. 

In cazul in care bijuteria nu poate fi reparata , in functie de alegerea dv , va putem inlocui bijuteria defecta cu un model similar, un alt model de aceeasi valoare sau va putem returna contravaloarea ei. Conform O.G. 21/1992, garantia consta in remedierea gratuita a deficientelor aparute la produse in cadrul termenului de garantie si care nu sunt imputabile consumatorului. 

Drepturile consumatorului sunt conforme cu O.G. nr.21/1992 republicata si OUG nr. 140/2021, precum si altor modificari ulterioare. Drepturile consumatorului nu sunt afectate de conditiile de garantie 

Pentru produse care nu contin metale pretioase, se acorda consumatorului o garantie legala de conformitate potrivit prevederilor OUG nr. 140/2021 privind vanzarea produselor si garantiile asociate acestora si cu cele ale Ordonantei de Guvern nr. 21/1992 privind protectia consumatorului.